Volledig scherm
PREMIUM
De husky's en akita's laten zich gemakkelijk aaien. © Roy van der Lee/BD

Osse opvang in de ban van gedumpte husky's: ‘Onvoorstelbaar dat iemand dit doet’

OSS - In nog geen maand tijd zijn in de omgeving van Oss zes grote rashonden gedumpt. Alsof iemand een ronde door de regio heeft gemaakt en steeds één of twee dieren uit de auto heeft gezet. Bij Dierenopvang Maasland hebben ze geen idee wat de vorige eigenaar of eigenaars bezielden. 

Volledig scherm
Een van de gevonden husky's. © Roy van der Lee/BD

Ze blaffen hard en kijken misschien gemeen, maar diep van binnen zijn het poeslieve honden. De grote viervoeters die sinds een paar weken bij Dierenopvang Maasland aan de rand van Oss wonen, laten zich graag aaien en zouden zó in een jong gezin passen. Waarom iemand de dieren zou dumpen, is Sandra van Rooij dan ook een raadsel.

,,Ze zijn allemaal gechipt, maar op de chips is niets te zien", zegt de beheerder tussen de honden. ,,Daarom hebben we ze zelf maar een naam gegeven. Deze husky noemen we Sue, haar maatje Bindy heeft gelukkig al een nieuw thuis gevonden. Dat ging heel snel.”

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!