Volledig scherm
PREMIUM
Yoga voor ouderen in Oosterhout. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Osse ouderen schrikken zich een hoedje van verhuizing yoga-les: ‘Dit is een shock’

OSS - Meestal brengt het rust en ontspanning. Maar voor een groep van zo'n zeventig ouderen in Oss zorgt yoga nu vooral voor een hoop stress. Het geliefde lesuurtje dreigt te verhuizen naar een andere locatie, die voor lang niet alle senioren bereikbaar is. ,,Voor sommigen is dit het enige uitje van de week.”

De opwinding begon eind vorige maand, toen onder de deelnemers van de yogalessen in De Binnenstad een verwarrende brief werd verspreid. Daarin kondigt de lerares aan onder haar eigen bedrijfje verder te gaan. De lessen verplaatsen zich vanaf 1 januari daarom naar ontmoetingscentrum De Meteoor, een eindje verderop in de stad. Welzijnsorganisatie OnsWelzijn, dat verantwoordelijk is voor de lessen, zette ook een krabbel onder de brief. 

 1. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 2. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.