Volledig scherm
Leden van GroenLinks Oss plakken met toewijding een poster van het CDA. © Peter van Erp

Osse politici plakken ook posters van de concurrerende partijen op de borden

OSS - Twee raadsleden van D66 die het gelaat van PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans zo rimpelloos mogelijk tegen een bord plakken, een VVD’er die een poster van 50-plus plakt. In Oss kan het. Uit praktische overwegingen en om het milieu te sparen plakken zes partijen die meedoen aan de Europese verkiezingen ook elkaars plakkaten. 

Normaal gesproken liggen alle borden in de aanloop naar de verkiezingen bij elkaar op de Osse gemeentewerf. Daar kan elke deelnemende partij zijn eigen posters plakken, waarna de beplakte borden naar veertig verschillende locaties in de uitgestrekte gemeente worden gebracht. Door de recente verkiezingen voor de Provinciale Staten staan de borden echter allemaal al op locatie en zouden de plakkers achter elkaar veertig plekken af moeten rijden om hun stempel te drukken. 

Dat kan efficiënter, dachten ze bij GroenLinks. En dus werden alle andere partijen uit de Osse raad benaderd om de handen ineen te slaan. Als ieder behalve z'n eigen poster ook die van de anderen plakt, dan hoeft ieder maar enkele locaties te bezoeken. Scheelt ook nog eens een hoop vervuilende autokilometers. ,,We verenigen ons in Oss voor een verenigd Europa", sprak GroenLinks-fractieleider Dolf Warris bij de aftrap van de plakactie aan de Kruisstraat in Oss. Met hulp van een partijgenoot plakte hij vervolgens een poster van het CDA tegen het bord. 

Overigens zijn er nog een aantal partijen die niet aan de Osse plakalliantie meedoen. Denk, PVV, Partij voor de Dieren en Forum voor Democratie zijn niet in de Osse raad vertegenwoordigd en zijn derhalve niet benaderd. De SP is wel benaderd, maar deze partij heeft een fanatieke plakploeg die het werk niet uit handen wil geven.