De burgemeester, inmiddels grotendeels hersteld van corona, spreekt tijdens de eerste digitale vergadering van de Osse politiek.
Volledig scherm
De burgemeester, inmiddels grotendeels hersteld van corona, spreekt tijdens de eerste digitale vergadering van de Osse politiek. © .

Osse politiek slaagt voor ‘generale repetitie’ met videovergaderen

OSS - Zet de microfoon uit als je niet aan het woord bent, kijk in de camera en drukt op i om te interrumperen. Half Nederland is inmiddels door schade en schande wijs geworden met videovergaderen, de Osse politiek nu ook. Dinsdagavond kwamen de partijen voor het eerst digitaal bij elkaar. 

,,Het zal voor iedereen even wennen zijn", opende voorzitter Alfons Prinssen de avond. ,,Maar het gaat ons samen vast lukken.” En dat bleek het geval. Op een occasionele spraakverwarring en een soms wat haperende verbinding na, verliep het behoorlijk vlotjes. 

De vergadering van dinsdag was die van de zogeheten adviescommissie sociaal bestuurlijk. Daarin geven de partijen aan hoe ze aankijken tegen onderwerpen die volgende week donderdag tijdens de raadsvergadering ook weer op de agenda staan. De eerste termijn is afgelopen week schriftelijk al afgedaan, zodat de discussie online kon worden beperkt tot de tweede termijn. 

Generale repetitie 

De vergadering van dinsdag is met een klein beetje fantasie dan ook te zien als de generale repetitie voor 16 april, wanneer de Osse raad voor de allereerste keer digitaal besluiten zal nemen.