Volledig scherm
Centrum Oss met in het midden het oude V&D pand © Van Assendelft Fotografie

Osse raad last extra vergaderingen in over miljoenenplan rond oude V&D

OSS - Het ziet ernaar uit dat er komende weken meer duidelijkheid komt over de plannen rond de voormalige V&D in Oss. De politiek heeft alvast twee extra vergaderingen ingelast over het onderwerp: op 13 december en op 21 december.

Het Osse college van B en W onderhandelt al maanden met pandeigenaar Van Deursen Group over centrumplan Wal Kwartier. Daarin gaan de oude V&D en de  aanpalende pandenrij aan parkeerterrein De Wal plat om plaats te maken voor nieuwbouw met winkels, horeca, cultuur en woningen. Oss verwacht tussen de tien en elf miljoen euro kwijt te zijn aan het plan. 

Vooral de financiële constructie met Van Deursen Group ligt gevoelig. Zo vreest de SP dat de gemeente het vastgoedbedrijf spekt met geld van de gemeenschap. Ook andere partijen zijn voorzichtig en namen in september nog geen besluit over de financiële kant van centrumplan Wal Kwartier. Oppositiepartij Beter Oss stelde voor om de oude V&D te kopen van de Van Deursen Group, zodat de gemeente zelf de regie kan houden.

Planning

Het lijkt erop dat de politiek in december knopen doorhakt over een raadsvoorstel waar het Osse college van B en W aan werkt. Daarin moet meer duidelijk worden over de financiële constructie van het plan. Naar verwachtiging wordt het voorstel vandaag of volgende week dinsdag door het college gepresenteerd. Wanneer wethouders Frank den Brok en Gé Wagemakers er niet in slagen om het voorstel op tijd af te hebben, kan het zijn dat de extra vergaderingen toch weer worden geschrapt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement