Overvallen sushibezorgster
Volledig scherm
Overvallen sushibezorgster © Bureau Brabant

Osse sushibezorgster (16) valt in op werk en wordt overvallen: ‘Ik lag verdoofd van de pijn op de grond’

OSS - De politie is nog altijd naarstig op zoek naar de overvallers die op 4 januari in Oss binnen een tijdsbestek van drie uur maar liefst drie koeriers de schrik van hun leven bezorgden. Zeer waarschijnlijk gaat het om dezelfde daders, omdat alle slachtoffers min of meer hetzelfde signalement hebben doorgegeven. Eén van hen, een 16-jarig meisje, deed in opsporingsprogramma Bureau Brabant haar verhaal. ,,Ik was alleen en dus best bang.”

De overvallers sloegen die vrijdag 4 januari aan het begin van de avond voor het eerst toe. Een pizzakoerier werd om halfzeven op de Oude Vest door iemand met een mes overvallen. Dat gebeurde terwijl hij net een pizza bij een woning wilde afleveren. De dader wist met een geldbedrag te ontkomen.

Tien minuten later, om tien over halfzeven, was het weer raak. Op de Begijnenstraat, een paar honderd meter verderop, werd opnieuw een pizzakoerier overvallen. Ook hier dreigde de dader met een mes en eiste geld. Het slachtoffer gaf een vergelijkbaar signalement door van de dader: een blanke jongen van ongeveer twintig jaar oud. Hij sprak accentloos Nederlands.

Verdoofd van pijn

Ruim twee uur later sloeg vermoedelijk dezelfde dader opnieuw toe. Samen met wat leeftijdsgenoten trok hij een nietsvermoedende sushibezorgster van haar fiets. Zij viel die vrijdag in op haar werk omdat het heel druk was en was onderweg naar een bestelling. 

,,Ik fietste op een hele lange weg rechtdoor en op een gegeven moment waren er vier jongens achter mij”, zo vertelt het 16-jarig meisje in Bureau Brabant. ,,Toen ik linksaf moest, gingen zij rechtsaf.”

Het meisje komt de tieners later weer tegen. ,,Ik kwam aan op de bestemming en gelijk stonden er vier jongens tegenover mij. Eén van hen heeft mij geslagen. Ik lag verdoofd van de pijn op de grond.”

Geschrokken

Terwijl het meisje hevig geschrokken op de grond ligt, pakken de jongens haar portemonnee af. Vervolgens gaan ze er snel vandoor. ,,Ik was best bang omdat ik alleen was en niet goed wist ik moest doen of wat zij gingen doen. Ik was blij dat ze weer snel weg waren.”

Vooralsnog ontbreekt er ieder spoor van de overvallers. De politie neemt de zaak hoog op en is nog altijd op zoek naar getuigen. Er wordt specifiek naar mensen gezocht die rond negen uur ‘s avonds vier jongens hebben gezien in het park tussen de Schildwacht en de Hofvijver.

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.