Volledig scherm
Wethouder Kees van Geffen. © Peter van Erp

Osse wethouder en zijn familie gaan tussen sint en kerst op ‘dieet’ van 50 euro leefgeld

OSS - Een week lang met het hele gezin leven van een budget van 50 euro. Dat is de uitdaging die wethouder Kees van Geffen van 9 tot en met 15 december aangaat. ,,Ik heb bewust voor deze week gekozen, omdat ik op 14 december de regionale inzamelingsactie van de voedselbank open. Verder is het een week waarin ik elke avond thuis ben en daar eet.”

Van Geffen stak op 24 oktober als eerste zijn vinger op toen Elly Slegtenhorst de Osse politici uitdaagde om net als veel armlastige inwoners ween week lang te leven van 50 euro. ,,En dan niet met een volle voorraadkast, want die hebben wij ook niet.” Slegtenhorst is lid van de Quiet Oss, een netwerk dat aandacht vraagt voor verborgen armoede in de stad.  

Van Geffen: ,,Ik ben trots op het nieuwe armoedebeleid van onze gemeente en de manier waarop dit tot stand is gekomen. Om zelf te ervaren wat armoede betekent, ga ik de uitdaging aan om een week te leven van zo’n bedrag.” 

De wethouder doet in de bewuste week verslag van zijn schrale huishouden via Twitter. Op 9 januari worden hij en alle anderen die de uitdaging aangaan verwacht in Ons Huis van de Wijk in de Ruwaard. Daar doen zij verslag van hun ervaringen ten overstaan van de mensen die veelal structureel in armoede leven. 

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!