Volledig scherm
Wethouder Kees van Geffen. © Peter van Erp

Osse wethouder en zijn familie gaan tussen sint en kerst op ‘dieet’ van 50 euro leefgeld

OSS - Een week lang met het hele gezin leven van een budget van 50 euro. Dat is de uitdaging die wethouder Kees van Geffen van 9 tot en met 15 december aangaat. ,,Ik heb bewust voor deze week gekozen, omdat ik op 14 december de regionale inzamelingsactie van de voedselbank open. Verder is het een week waarin ik elke avond thuis ben en daar eet.”

Van Geffen stak op 24 oktober als eerste zijn vinger op toen Elly Slegtenhorst de Osse politici uitdaagde om net als veel armlastige inwoners ween week lang te leven van 50 euro. ,,En dan niet met een volle voorraadkast, want die hebben wij ook niet.” Slegtenhorst is lid van de Quiet Oss, een netwerk dat aandacht vraagt voor verborgen armoede in de stad.  

Van Geffen: ,,Ik ben trots op het nieuwe armoedebeleid van onze gemeente en de manier waarop dit tot stand is gekomen. Om zelf te ervaren wat armoede betekent, ga ik de uitdaging aan om een week te leven van zo’n bedrag.” 

De wethouder doet in de bewuste week verslag van zijn schrale huishouden via Twitter. Op 9 januari worden hij en alle anderen die de uitdaging aangaan verwacht in Ons Huis van de Wijk in de Ruwaard. Daar doen zij verslag van hun ervaringen ten overstaan van de mensen die veelal structureel in armoede leven.