Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Kees van Geffen. © Peter van Erp

Osse wethouder gaat uitdaging aan: een week leven van 50 euro

OSS - Eén week leven van een budget van 50 euro met het hele gezin. Deze uitdaging legde Elly Slegtenhorst voor aan de Osse gemeenteraad. Geen enkel raadslid durfde direct toe te zeggen de uitdaging aan te gaan. Wethouder Kees van Geffen deed dat wel. 

Slegtenhorst sprak de raad toe als lid van de Quiet Community die vorige week in Oss werd gesticht. Deze organisatie moet de grote armlastige gemeenschap een gezicht geven. ,,In  de wijk Ruwaard, waar ik met veertienduizend anderen woon,  leeft 52 procent van de mensen op de rand van armoede. In de Schadewijk is dat zelfs 59 procent. Zij leven veelal van een budget van 50 euro in de week. Om u te laten ervaren wat dat betekent, daag ik u uit om ook eens een week met uw hele gezin van zo'n bedrag te leven. En dan niet met een volle voorraadkast, want die hebben wij ook niet.” 

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.