Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Kees van Geffen. © Peter van Erp

Osse wethouder gaat uitdaging aan: een week leven van 50 euro

OSS - Eén week leven van een budget van 50 euro met het hele gezin. Deze uitdaging legde Elly Slegtenhorst voor aan de Osse gemeenteraad. Geen enkel raadslid durfde direct toe te zeggen de uitdaging aan te gaan. Wethouder Kees van Geffen deed dat wel. 

Slegtenhorst sprak de raad toe als lid van de Quiet Community die vorige week in Oss werd gesticht. Deze organisatie moet de grote armlastige gemeenschap een gezicht geven. ,,In  de wijk Ruwaard, waar ik met veertienduizend anderen woon,  leeft 52 procent van de mensen op de rand van armoede. In de Schadewijk is dat zelfs 59 procent. Zij leven veelal van een budget van 50 euro in de week. Om u te laten ervaren wat dat betekent, daag ik u uit om ook eens een week met uw hele gezin van zo'n bedrag te leven. En dan niet met een volle voorraadkast, want die hebben wij ook niet.” 

  1. Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgesproken van handel in hennep
    PREMIUM

    Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgespro­ken van handel in hennep

    DEN BOSCH/OSS Een 53-jarige Ossenaar en zijn 24-jarige zoon zijn door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van het verkopen van drugs vanuit vaders woning in het centrum. Agenten vonden tijdens een huiszoeking op 10 november 2016 in het huis 26 gram hennep. De Ossenaar, zijn echtgenote en zijn zoon verklaarden later dat deze drugs de gezamenlijke familievoorraad betrof ‘voor eigen gebruik’.