Volledig scherm
2010-05-19 00:00:00 DEN BOSCH - Rechtbank.ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Ossenaar (50) krijgt voorwaardelijke werkstraf huiselijk geweld

DEN BOSCH/OSS - Een 50-jarige Ossenaar mishandelde dit jaar drie maal zijn vriendin door haar op 'ruwe wijze' te duwen. Dat stelde politierechter S. Hermans gistermiddag in Den Bosch.

Hermans legde een voorwaardelijke werkstraf van zestig uur op, ook voor een incident met een tweede slachtoffer.

De verdachte had nog geen groot strafblad: hij was na het oplopen van hersenletsel echter regelmatig met de politie in aanraking gekomen. De Ossenaar gaf gistermiddag bij de rechtbank in Den Bosch de schuld aan 'derden' die zich bemoeiden met zijn relatie. ,,Het liep niet zo lekker", gaf de verdachte aan. En misschien was er wel eens 'iets' gebeurd. ,,Maar het is allemaal weer goed gekomen. Ik hou heel veel van haar."

Steeds bozer

De man werd steeds bozer toen de rechter hem vroeg naar details van de mishandelingen in maart, april en mei. ,,Wat jullie hier doen, hou daar nu mee op. Dit is gewoon niet leuk." De verdachte was volgens het OM een man die graag bepaalde wat er gebeurde. Dat was ook de reden voor een van de 'duwincidenten'. De Ossenaar was boos omdat zijn vriendin na een concert op eigen houtje naar huis wilde gaan. ,,Ik heb toen een paar keer gezegd: 'Ga in die auto'. Het was veel te ver lopen voor haar."