Volledig scherm
© Thinkstock

Ossenaar (52) krijgt werkstraf voor hennepteelt in Heerewaarden

ARNHEM – Een 52-jarige man uit Oss is dinsdag door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld voor hennepteelt in zijn bedrijfspand in Heerewaarden twee jaar geleden. Net als eerder de politierechter kwam het hof tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden om herhaling te voorkomen.

De man wees bij de behandeling van de zaak in hoger beroep de beschuldigende vinger naar zijn boekhouder. Die zou hebben geregeld dat de bedrijfshal door anderen werden ondergehuurd. Maar het gerechtshof vindt zijn verhaal niet aannemelijk.

De man vertelde dat hij het bedrijfspand had gehuurd om een groothandel te beginnen in pvc-vloeren. Op een gegeven moment vatte hij het plan op om foodtrucks te gaan bouwen. Hij schafte daarvoor drie grote aanhangers aan. Het ging niet zoals hij wilde en uiteindelijk pakte hij zijn werk als stoffeerder weer op. Hij liet de zaken helemaal aan zijn boekhouder over.

Anonieme melding

Uiteindelijk trof de politie na een anonieme melding in mei 2017 in die grote aanhangwagens de resten aan van professionele hennepkwekerijen. In het plafond boven de wagens was een installatie aangebracht voor de teelt.

Het hof houdt de Ossenaar verantwoordelijk voor de hennepteelt. Hij wilde eerst niks verklaren. Vervolgens reageerde hij niet toen de boekhouder bij de politierechter onder ede verklaarde dat de Ossenaar de hal had onderverhuurd. Ook ter zitting bij het hof had de man geen coherent verhaal. Voor het hof voldoende om hem te veroordelen voor de hennepkwekerij met iets meer dan vijfhonderd planten, en het stelen van stroom ten behoeve van de kwekerij tussen maart en 12 mei 2017.

  1. Oss als kermisstad:  ‘Niet de grootste, wel de vaakste’
    PREMIUM
    Column

    Oss als kermisstad: ‘Niet de grootste, wel de vaakste’

    Het nieuwe wijkcentrum in Ussen wordt gecanceld. Dat snap ik best. De kermis was afgelopen, en iedereen was tot de conclusie gekomen dat zolang er kermis is, er helemaal geen geld uitgegeven hoeft te worden aan dorpshuizen, wijkcentra oftewel multifunctionele accommodaties. Alles wat je nodig hebt zijn een paar attracties en een poffertjeskraam. Iedereen komt er, uit alle wijken, uit alle bevolkingsgroepen, -lagen, en -klassen.