Forensisch onderzoek in de flatwoning van Peter Hovens aan de Lisztgaarde in Oss.
Volledig scherm
PREMIUM
Forensisch onderzoek in de flatwoning van Peter Hovens aan de Lisztgaarde in Oss. © Politie

Ossenaar Peter Hovens lijkt voor zijn dood gemarteld: ‘Tientallen snij- en steekwonden’

DEN BOSCH/OSS - Langzaam maar zeker wordt steeds meer duidelijk over de gruwelijkheden die zich in februari hebben voorgedaan in de flatwoning van Peter Hovens in Oss. Zo is uit onderzoek vast komen staan dat het slachtoffer om het leven is gebracht met een messteek in de borst, maar dat hij daarnaast tientallen steek- en snijwonden in zijn lichaam had. 

Voor de moord aan de Lisztgaarde in Oss zijn twee Polen aangehouden. Hun beider DNA-profiel is aangetroffen op de trui van Hovens, zo meldde officier van justitie Erna Vrijhoeven woensdagmiddag tijdens een korte pro-forma-zitting. De bedoeling was dat zowel de 26-jarige als de 37-jarige verdachte tijdens deze zitting voor de rechter zouden verschijnen. Omdat de advocaat van de oudste niet in de gelegenheid was om zijn cliënt op deze dag bij te staan, was het opnieuw alleen de jongste die verscheen. 

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.