Volledig scherm
De gedecoreerde Wim van de Camp. © CDA

Oud-Ossenaar Wim van de Camp mag zich ridder noemen

OSS - Voorzitter Khadija Arib van de Tweede Kamer heeft dinsdag oud-Ossenaar Wim van de Camp (65) de versierselen behorend bij het Ridderschap Orde van Oranje-Nassau opgespeld.

Van de Camp kreeg het lintje in de fractiekamer van het CDA in de Tweede Kamer.

De voormalig Ossenaar was tussen juni 1986 en juli 2009 lid van de Tweede Kamer, waar hij namens het CDA onder meer optrad als woordvoerder onderwijs, justitie en asielbeleid. Vanaf 2009 was hij lid van het Europees Parlement. Bij de laatste verkiezingen was hij niet meer verkiesbaar.

Volledig scherm
Wim van de Camp krijgt lintje © CDA
  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.