Volledig scherm
Drukte in de stad bij een eerdere editie van Klûnen. © Peter van Huijkelom

Partycrew neemt organisatie Klûnen Oss over; kroegentocht moet weer gaan groeien

OSS - De mannen van Partycrew nemen de organisatie van het Osse Klûnen over. Na jaren van krimp willen zij de traditionele aftrap van het carnavalsseizoen weer doen groeien. Met méér deelnemers, een spectaculaire skeelerrace en later ook buitenpodia.

Op 10 februari staat het Klûnen al voor de 36-ste maal op de agenda in Oss. Aan de kroegentocht doen elk jaar duizenden mensen mee. Maar de laatste tijd neemt zowel het aantal deelnemende cafés als klûners langzaam af. Partycrew, bekend van onder meer Absolute Orange, Muziekboulevard en LEF!, moet het tij doen keren. 

Om te beginnen met de editie van volgende maand. Dan doen er zeker negen kroegen mee. Remy van der Kwartel van Partycrew benadrukt dat horeca-ondernemers zich alsnog kunnen inschrijven, ook al is de deadline eigenlijk al verstreken. 

Skatewedstrijd

Met twee startlocaties moet er voor de deelnemers meer variatie komen. Partycrew voegt daarnaast spektakel toe met een heuse Klûnwedstrijd. Daarin worden twee deelnemers op skates aan elkaar vastgebonden. Zij moeten vervolgens proberen om zo snel mogelijk alle deelnemende kroegen te bezoeken. Het team dat dat als snelste doet, wint 250 euro voor de eigen carnavalsvereniging, plus 50 euro aan munten.  

Over een paar jaar moeten er ook buitenpodia aan het evenement worden toegevoegd. De voorverkoop voor de editie van dit jaar begint komende maandag. Kaarten kosten 7,50 euro.