Volledig scherm
Lege schappen bij de Albert Heijn in Berghem. Inmiddels krijgt een deel van het personeel niet meer betaald. © Maarten van de Rakt

Personeel Albert Heijn Berghem wacht nog steeds op salaris van november

BERGHEM - De situatie bij de Albert Heijn in Berghem wordt steeds schrijnender. Nadat de schappen in de afgelopen weken steeds leger raakten, krijgt nu een groot deel van het personeel niet meer betaald. 

Dertien van de in totaal tachtig medewerkers van de supermarkt wachten nog steeds op hun salaris over de maand november. Het gaat om een groep vaste medewerkers van de winkel, niet zozeer de oproepkrachten. Zeker zo vlak voor de feestdagen komt dat hard aan. 

De betalingsproblemen zijn het zoveelste hoofdstuk in een langslepend conflict tussen franchisenemer Gerard van Noort en het hoofdkantoor van Albert Heijn. De grootgrutter levert als gevolg daarvan sinds half oktober geen houdbare producten meer aan het filiaal. De winkel raakt sindsdien steeds leger.

Halverwege november diende een kort geding voor de rechtbank in Haarlem. Daar eiste Gerrit van Noort middels zijn bv's een schadevergoeding van Albert Heijn. Tegelijkertijd eiste Albert Heijn juist dat Van Noort betalingsverplichtingen nakomt. Het is nog niet duidelijk wanneer de rechter uitspraak doet. Tot die tijd blijft het personeel in onzekerheid.