In de woning werd dagenlang forensisch onderzoek uitgevoerd.
Volledig scherm
In de woning werd dagenlang forensisch onderzoek uitgevoerd. © Politie

Peter Hovens werd mishandeld en doodgestoken in zijn Osse flatwoning

OSS - Peter Hovens werd in februari dit jaar in zijn eigen woning  zwaar mishandeld en gestoken met een mes. De 63-jarige Ossenaar werd even later levenloos aangetroffen door zijn familie. Zijn portemonnee, mobiele telefoon en laptop waren verdwenen. 

Een en ander bleek dinsdag uit de voordracht van officier van justitie Erna Vrijhoeven tijdens een eerste korte zitting bij de rechtbank Oost-Brabant, waarbij een 26-jarige Pool als verdachte aanwezig was. Deze Matheus D. wordt samen met een 37-jarige landgenoot verantwoordelijk gehouden voor de dood van Hovens. Het Openbaar Ministerie gaat uit van diefstal met (fataal) geweld dan wel afpersing. 

De 37-jarige medeverdachte van D. zit in Polen een straf uit in een andere zaak en is nog steeds niet gehoord door de Nederlandse politie. ,,Agenten stonden onlangs klaar om af te reizen naar Polen, toen ze het bericht kregen dat het verhoor niet door kon gaan", verklaarde Vrijhoeven. ,,De verdachte was op dat moment namelijk overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis.” Vrijhoeven hoopt dat de man in kwestie binnenkort alsnog kan worden gehoord en dat hij in oktober wordt overgeleverd aan Nederland. 

Pieter Baan Centrum

Verdachte Matheus D. wordt op 8 augustus opgenomen in het Pieter Baan Centrum voor onderzoek naar zijn geestelijke gesteldheid. Volgens zijn advocaat Ton van den Biezenbos waardeert zijn cliënt de zorg die hij krijgt en verleent hij volledige medewerking aan het onderzoek. 

Op 11 oktober staat er een nieuwe proformazitting gepland in deze zaak.