Bewoners van de Osse wijken Boschpoort en Krinkelhoek, protesteerden in 1980 tegen de vervuiling door de Philips fabriek in centrum van Oss.
Volledig scherm
Bewoners van de Osse wijken Boschpoort en Krinkelhoek, protesteerden in 1980 tegen de vervuiling door de Philips fabriek in centrum van Oss. © Stadsarchief Oss

Philips niet meer aansprakelijk te stellen voor vervuiling Boschpoort Oss

OSS - Het bedrijf Philips kan niet meer aansprakelijk gesteld worden voor de ernstige vervuiling van grond en grondwater in de Osse wijken Krinkelhoek en Boschpoort. De Staat der Nederlanden en het bedrijf hebben in 2014 een overeenkomst getekend. Daarmee heeft Philips, dat tot 1979 een productielocatie voor lampen in de Osse binnenstad had, de aansprakelijkheid voor de verontreiniging afgekocht. 

  1. Erfenis van Philips: grondwater in Osse wijk Boschpoort ernstig verontreinigd
    PREMIUM

    Erfenis van Philips: grondwater in Osse wijk Boschpoort ernstig verontrei­nigd

    OSS - Het grondwater van Boschpoort - het Osse wijkje waar Philips tot 1979 gevestigd was - is verontreinigd. Op meer dan zes meter diepte zelfs sterk verontreinigd. De komende maanden wordt onderzoek uitgevoerd hoe groot de verontreiniging exact is en hoe er gesaneerd moet gaan worden. Volgens de provincie zijn er geen gezondheidsrisico’s voor bewoners van de wijk, maar moet het grondwater niet gedronken worden of op tuinen gespoten worden.