Volledig scherm
Park Moleneind met de karakteristieke 'Molen van Jetten' als blikvanger. © Hans van Alebeek

Pijn rond Udens Park Moleneind plots opgelost

UDEN - Als bij toverslag was alles ineens opgelost. Er komt een omheinde hondenuitlaatplek in het nieuwe Park Moleneind en er wordt ook iets gedaan aan de onveilige situatie zo pal naast de snelweg A50 bij Uden. 

Zelden zal een inspreker tijdens een raadscommissie zo snel op haar wenken bediend zijn als Willeke van Duijnhoven uit Uden donderdagavond. Namens de omwonenden van het Park Moleneind herhaalde ze haar frustratie en kritiek over de laatste losse eindjes voor de nieuwe inrichting van het park waar alle betrokken partijen 1,5 jaar samen over hebben gepraat en onderhandeld. 

Tot haar grote verbazing, zo zei Van Duijnhoven achteraf, kwam verantwoordelijk wethouder Frans van den Berg nu ineens wel met de gevraagde oplossingen. De gewenste omheinde uitlaatplek voor honden wordt in overleg met de buurt en hondenbezitters gewoon aangelegd en op 9 oktober komt iemand van Rijkswaterstaat kijken naar het park dat pal tegen de A50 aanligt. 

,,En als zij het niet oplossen, dan doen wij het. Geen hek maar lage vuurdoorn, die houdt kinderen en honden wel tegen", sprak Van den Berg ferm.