Volledig scherm
© Van Assendelft

Plan voor huisvesting statushouders Uden is klaar

UDEN - Uden heeft het plan klaar waarmee de gemeente de forse achterstand in de huisvesting van statushouders denkt op te lossen. Het plan moet nog met de provincie besproken worden. Die had de gemeente begin dit jaar op de vingers getikt en gewaarschuwd dat Uden achterloopt. 

Vorige maand werd Uden onder 'actief toezicht' van de provincie gesteld omdat de gemeente zich al anderhalf jaar niet houdt aan de gemaakte afspraken over het onderdak brengen van statushouders. Zonder een plan van aanpak dreigt de provincie de regie over te nemen op kosten van de gemeente. Dat dreigement is nu van de baan want verantwoordelijk wethouder Gerrit Overmans denkt met dit plan de achterstand dit jaar nog op te lossen.

Meer kamerverhuur
Met woningcorporatie Area is afgesproken dat er meer vrijkomende huizen aan statushouders worden toegewezen, er zeker tachtig extra huizen gebouwd worden en er vaker kamers verhuurd gaan worden aan alleenstaande statushouders. Dit jaar moeten er vijf panden in gebruik zijn voor kamerverhuur aan statushouders.