‘Politiek? Dat was voor mij ruziemaken als hobby’

MEGEN - Ruziemaken als hobby. Zo zag Jessica Keijzer-Nab de politiek voor ze zelf in de Osse raad werd gekozen. ,,Ik vul het op mijn manier in.” 

Volledig scherm
Jessica Keijzer-Nab in ‘haar’ natuurspeeltuin in Megen. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Kort vrijwilliger bij gemeenschapshuis Acropolis, lid van de dorpsraad, kartrekker bij de realisatie van natuurspeeltuin ‘Graaf van Megen’, vergroener van het schoolplein en lid van de Osse gemeenteraad namens VDG, de partij die in Megen het levenslicht zag. Wie niet beter weet zou denken dat Jessica Keijzer-Nab (36) haar hele leven al is vervlochten met Megen. ,,Haha, ik woon hier pas vijf jaar.” 

Vrolijk als altijd maakt ze een armgebaar dat via de huiskamer aan de Maasdijk eindigt bij het panorama op de rivier, met de gele veerpont die net aanmeert aan de Brabantse kant. ,,Toen wij voor ons gezin de knoop hadden doorgehakt om naar hier te verhuizen wist ik: hier wil ik blijven en dus ook mijn steentje bijdragen aan de gemeenschap. Dat is wat ik heb gedaan. Met de meeste dingen ben ik trouwens niet meer bezig. Ik ben nu naast moeder en raadslid nog voorzitter van de Natuurspeeltuin.”