Volledig scherm
Politiebureau en brandweerkazerne aan de Leeuweriksweg in Uden. Beide panden worden gesloopt, ook de naastgelegen scholen verdwijnen. © Van Assendelft Fotografie

Politiek Uden praat mee over nieuwe invulling terrein politiebureau

UDEN - Voordat Uden op zoek gaat naar partijen die het vrijkomende terrein aan de Leeuweriksweg willen invullen, mag de politiek meepraten over de randvoorwaarden en de voortgang van het proces. 

Burgemeester en wethouders melden dat in antwoord op schriftelijke vragen die SP en CDA hadden gesteld over de invulling van het terrein waar nu nog het politiebureau en de brandweerkazerne staan. Die verhuizen in de loop van volgend jaar naar een nieuw onderkomen aan de Hockeyweg waarna de gebouwen gesloopt worden. 

B en W maken duidelijk dat ook de naastgelegen scholen De Klimboom en De Sterrenkijker op termijn verhuizen waarmee er een enorme lap grond beschikbaar komt, pal tegen het centrum aan. De verplaatsing van die scholen is onderdeel van het alomvattende huisvestingsplan voor het Udens onderwijs dat eind dit jaar klaar moet zijn. 

Knarrenhof 

Wethouder René Peerenboom meldde in juni dit jaar al dat Uden op die plek graag iets bijzonders wil neerzetten. Omdat inmiddels diverse partijen en clubs in Uden al plannen gepresenteerd hebben - onder andere De Knarrenhof die op deze plek ouderenhuisvesting wil - vragen SP en CDA hoe het ervoor staat. 

Uit het antwoord van het college blijkt dat de gemeente nog studeert op de 'selectie- en gunningscriteria' waar de marktpartijen straks aan moeten voldoen. Voordat die uitnodiging de deur uitgaat mogen politieke partijen daar nog hun neus over drogen. Het gaat dan onder andere over de voortgang van het proces en de criteria waarop de ingediende plannen straks beoordeeld worden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Oude Unox-winkel niet beschikbaar als onderkomen Osse modelbouwvereniging De Wissel

    Oude Unox-win­kel niet beschik­baar als onderkomen Osse modelbouw­ver­e­ni­ging De Wissel

    OSS - Modelbouwvereniging De Wissel hoeft niet te rekenen op het voormalige Unox-fabriekswinkeltje aan de Gasstraat in Oss als nieuw onderkomen. Volgens voorzitter Jan van Berkensteijn van de Wissel heeft hij dat van eigenaar Zwanenberg Food Group te horen gekregen. ,,Heel, heel, heel jammer", reageert hij. ,,Voor ons zou het een erg mooie locatie zijn geweest. Het pandje is tenslotte een gemeentelijk monument.”