Jessica Keijzers-Nab (VDG) in gesprek met een Schaijkenaar over de herindeling.
Volledig scherm
Jessica Keijzers-Nab (VDG) in gesprek met een Schaijkenaar over de herindeling. © Joop van Rossem

Politieke partij VDG brengt 'de groeten uit Oss’

SCHAIJK - Het gesprek aangaan met inwoners van Schaijk over de naderende herindeling van de gemeente Landerd, dat was de insteek van de Osse politieke partij VDG (Voor De Gemeenschap) zaterdagochtend in het centrum van Schaijk. 

Het referendum van enkele jaren geleden is volgens de VDG te veel richting Uden gemanoeuvreerd en de partij vraagt zich af of de Schaijkenaren voldoende gehoord zijn in dit proces. Volgens Willeke Verhagen kwam uit de vele gevoerde gesprekjes een voorkeur voor Oss naar voren: ‘We kregen positieve reacties en verraste blikken voor onze actie. 

Vervolgens lieten de meesten weten liever bij Oss te horen, voornamelijk vanwege de banden die velen met die stad hebben’. Ook de inwoners van Reek konden zaterdag over dit heikele thema hun mening aan leden van de VDG.

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.