Volledig scherm
Jessica Keijzers-Nab (VDG) in gesprek met een Schaijkenaar over de herindeling. © Joop van Rossem

Politieke partij VDG brengt 'de groeten uit Oss’

SCHAIJK - Het gesprek aangaan met inwoners van Schaijk over de naderende herindeling van de gemeente Landerd, dat was de insteek van de Osse politieke partij VDG (Voor De Gemeenschap) zaterdagochtend in het centrum van Schaijk. 

Het referendum van enkele jaren geleden is volgens de VDG te veel richting Uden gemanoeuvreerd en de partij vraagt zich af of de Schaijkenaren voldoende gehoord zijn in dit proces. Volgens Willeke Verhagen kwam uit de vele gevoerde gesprekjes een voorkeur voor Oss naar voren: ‘We kregen positieve reacties en verraste blikken voor onze actie. 

Vervolgens lieten de meesten weten liever bij Oss te horen, voornamelijk vanwege de banden die velen met die stad hebben’. Ook de inwoners van Reek konden zaterdag over dit heikele thema hun mening aan leden van de VDG.

  1. Oss als kermisstad:  ‘Niet de grootste, wel de vaakste’
    PREMIUM
    Column

    Oss als kermisstad: ‘Niet de grootste, wel de vaakste’

    Het nieuwe wijkcentrum in Ussen wordt gecanceld. Dat snap ik best. De kermis was afgelopen, en iedereen was tot de conclusie gekomen dat zolang er kermis is, er helemaal geen geld uitgegeven hoeft te worden aan dorpshuizen, wijkcentra oftewel multifunctionele accomodaties. Alles wat je nodig hebt zijn een paar attracties en een poffertjeskraam. Iedereen komt er, uit alle wijken, uit alle bevolkingsgroepen, -lagen, en -klassen.