Volledig scherm
Jessica Keijzers-Nab (VDG) in gesprek met een Schaijkenaar over de herindeling. © Joop van Rossem

Politieke partij VDG brengt 'de groeten uit Oss’

SCHAIJK - Het gesprek aangaan met inwoners van Schaijk over de naderende herindeling van de gemeente Landerd, dat was de insteek van de Osse politieke partij VDG (Voor De Gemeenschap) zaterdagochtend in het centrum van Schaijk. 

Het referendum van enkele jaren geleden is volgens de VDG te veel richting Uden gemanoeuvreerd en de partij vraagt zich af of de Schaijkenaren voldoende gehoord zijn in dit proces. Volgens Willeke Verhagen kwam uit de vele gevoerde gesprekjes een voorkeur voor Oss naar voren: ‘We kregen positieve reacties en verraste blikken voor onze actie. 

Vervolgens lieten de meesten weten liever bij Oss te horen, voornamelijk vanwege de banden die velen met die stad hebben’. Ook de inwoners van Reek konden zaterdag over dit heikele thema hun mening aan leden van de VDG.

  1. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
    Bij de dorpspomp

    Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

    Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.