Volledig scherm
De meeste bezoekers van de kermis genieten van de kakofonie van geluiden en flitsende lichten. Voor een aantal kinderen mag het allemaal wel een tandje minder. © BD / Peter van Huijkelom

Prikkelarm kermisuurtje voor allerkleinsten en kinderen met beperking in Berghem

BERGHEM - De kermis in Berghem richt zich deze zomer als eerste in de regio op kinderen die niet tegen een overmaat aan geluiden en lichten kunnen. Op zondag 14 juli start de kermis daarom met een ‘prikkelarm uurtje’. De attracties draaien dan een tandje langzamer, muziek klinkt alleen op de achtergrond en felle lichten worden gedimd. 

Stichting Berghem Events komt met het prikkelarm uurtje -dat in feite anderhalf uur beslaat- tegemoet aan de vraag van een ouder van een kind met een beperking. Volgens deze ouder mijden veel ouders de kermis, omdat hun kinderen overstuur raken van de herrie, knipperende lichten en drukte. ,,We hebben de vraag naar een prikkelarme kermis vorig jaar ook al gekregen. Meerdere keren zelfs”, vertelt organisator Dennis van Rooij. Dit jaar wordt invulling gegeven aan het verzoek. ,,Zo maken we de kermis weer voor iedereen.”

De kermis in Berghem wordt sinds vorig jaar georganiseerd door Stichting Berghem Events. Een groep vrijwilligers die meer beleving rond de dorpskermis wil. Dit jaar staan er tijdens de Bergse kermis, van 12 tot 16 juli,  negentien activiteiten en acts op het programma. Variërend van een bingo, goochelaar, loterij, braderie en wandeltocht tot het populaire ‘Met Theo en Willem naar de kermis’. De festiviteiten concentreren zich vijf dagen in en rond de feesttent op het Mr. Gielenplein.