Volledig scherm
Kemkens © De monteurs van Kemkens met hun bewijzen van vakbekwaamheid.

Primeur voor zes monteurs van Kemkens Oss op het terrein van koolmonoxidepreventie

OSS - Zes monteurs (zowel installatie- als onderhoudsmonteurs) van Kemkens in Oss hebben dinsdag de eerste bewijzen van vakbekwaamheid Koolmonoxide-preventie gekregen. Deze zijn uitgereikt door Doekle Terpstra van Techniek Nederland. 

Kemkens is één van de vier installatiebedrijven die heeft deelgenomen aan de pilot ‘examinering ten behoeve van koolmonoxidepreventie’. De pilot maakt deel uit van een wettelijke verplichte certificeringsregeling. Vanaf januari 2021 mogen alleen nog vakbekwame monteurs installatie- en onderhoudswerkzaamheden aan (gas)verbrandingstoestellen uitvoeren. De examinering is, op initiatief van Techniek Nederland, ontwikkeld via een intensieve samenwerking tussen opleiders, deelnemende installatiebedrijven en branche.

Techniek Nederland, ondernemersvereniging voor de installatiebranche, heeft zich samen met de Onderzoeksraad voor Veiligheid sterk gemaakt voor deze wettelijke verplichte certificeringsregeling. De regeling moet voorkomen dat onbekwame en niet goed opgeleide monteurs werkzaamheden uitvoeren aan (gas)verbrandingstoestellen.