Tijdens een open dag dit voorjaar toonden Patrick Bekkers en zijn collega's verschillende systemen van mobiele zonnepanelen in combinatie met groenteteelt.
Volledig scherm
Tijdens een open dag dit voorjaar toonden Patrick Bekkers en zijn collega's verschillende systemen van mobiele zonnepanelen in combinatie met groenteteelt. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Project met mobiele zonnepanelen Oss sleept hightech-prijs in de wacht

OSS - Het Osse Duurzaamheidspark heeft een prestigieuze innovatieprijs in de wacht gesleept. ,,Ongelofelijk. We hebben alle universiteiten en grote bedrijven afgetroefd met ons relatief simpele systeem", reageert initiatiefnemer Patrick Bekkers. Aan de prijs is een geldbedrag van 25.000 euro gekoppeld, bestemd voor verder onderzoek. 

 1. Hein (87) mist z’n stuur tijdens vrachtwagentochtje door Vinkel en Nuland, ’Dit was een heel mooi ritje’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hein (87) mist z’n stuur tijdens vrachtwa­gen­tocht­je door Vinkel en Nuland, ’Dit was een heel mooi ritje’

  NULAND/VINKEL - ,,Waar is m’n stuur?” Hein van Zoggel kijkt wat vertwijfeld om zich heen als ie met een vorkheftruck en de nodige hulp in de hoge cabine van een vrachtwagen is geklommen. Het stuur zit deze zaterdag voor de 87-jarige bewoner van Sint-Jozefoord in Nuland even aan de verkeerde kant. Het is in de vertrouwde handen van Eugène van der Donk uit Vinkel.
 2. Landerd mag familie niet na 21 jaar uit vakantiehuisje op Heische Tip zetten
  PREMIUM

  Landerd mag familie niet na 21 jaar uit vakantie­huis­je op Heische Tip zetten

  DEN BOSCH/ZEELAND - De familie Van de Wouw leeft al meer dan 2 decennia in een chalet op vakantiepark De Heische Tip in Zeeland. Illegaal, want permanente bewoning van het vakantiepark was al die jaren expliciet verboden. Bestuursrechter M. Verhoeven zette desondanks een dikke streep door een dwangsom van de gemeente Landerd. De rechter noemde het gemeentebeleid ‘keihard’. Handhaven van de regels vond hij in dit geval ‘onevenredig’.