Landerdse politieke partijen maakten in de aanloop naar het herindelingsreferendum van november 2015 hun mening kenbaar. Frappant: toen dook de nu beoogde naam (gemeente Maashorst) voor het eerst op. Bekende Schaijkenaar Peter Peters stak zijn voorkeur niet onder stoelen of banken.
Volledig scherm
Landerdse politieke partijen maakten in de aanloop naar het herindelingsreferendum van november 2015 hun mening kenbaar. Frappant: toen dook de nu beoogde naam (gemeente Maashorst) voor het eerst op. Bekende Schaijkenaar Peter Peters stak zijn voorkeur niet onder stoelen of banken. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Provincie feliciteert Uden en Landerd: ‘Opheffen gemeente getuigt van lef’

UDEN/LANDERD - Met enige vertraging feliciteert de provincie Noord-Brabant de gemeenten Uden en Landerd met de weg richting herindeling die ze op 8 november zijn ingeslagen: de vorming van één gemeente Maashorst per 1 januari 2022.

  1. Asociaal rijgedrag brengt 21-jarige rest van zijn leven in rolstoel: taakstraf van 200 uur
    PREMIUM

    Asociaal rijgedrag brengt 21-jarige rest van zijn leven in rolstoel: taakstraf van 200 uur

    DEN BOSCH/HERPEN - Bumperkleven, te hard rijden en een bizarre inhaalmanoeuvre op de Berghemseweg in Herpen vormden de basis voor een zwaar ongeval, waardoor een 21-jarige man voor de rest van zijn leven in een rolstoel belandde. Voor zijn ‘onvoorzichtige en asociale rijgedrag’ krijgt een 32-jarige Herpenaar een taakstraf van 200 uur, naast een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar. De vrijdagmiddag bekendgemaakte straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.