Een manifestatie tegen de komst van de mestfabriek in 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Een manifestatie tegen de komst van de mestfabriek in 2018. © Van Assendelft

Provincie ziet in Osse haven nog altijd gedroomde locatie voor giga-mestverwerker

DEN HAAG/OSS - Ondanks jarenlang getouwtrek en meerdere rechtszaken is de Osse haven volgens de provincie nog altijd de beste locatie voor een mestverwerker in deze hoek van Brabant. Dat onderstreepte een provinciewoordvoerder maandag nog maar eens tijdens een zitting bij de Raad van State, waarmee Brabant de bouw van een mestverwerker opnieuw mogelijk wil maken.

 1. Grote mestfabriek Oss: er wordt nog steeds slag geleverd
  PREMIUM

  Grote mestfa­briek Oss: er wordt nog steeds slag geleverd

  OSS - De strijd tussen de gemeente Oss en de provincie over de vestiging van een grote mestfabriek aan de haven mag op het oog geluwd zijn, in de marge wordt nog steeds slag geleverd. Een verzoek van de gemeente om twee oude omgevingsvergunningen voor een nooit gebouwde vergassingsinstallatie in te trekken wordt door de provincie van de hand gewezen. Oss vreest dat OOC straks profijt heeft van de vergunningen bij de aanvraag voor de mestfabriek.
 2. Stikstof dreigt nu ook mestfabriek in Oss te smoren

  Stikstof dreigt nu ook mestfa­briek in Oss te smoren

  UTRECHT/OSS - Er is een gerede kans dat de plannen voor de bouw van een enorme mestfabriek aan de Osse haven spaaklopen op de uitstoot van stikstof. De Commissie m.e.r. wijst in een advies op de mogelijke effecten die deze uitstoot heeft op gevoelige natuurgebieden als de Veluwe en de Rijntakken. Deze week werd duidelijk dat drie andere grote projecten. waaronder de verbreding van de A27 bij Utrecht, om deze reden schipbreuk lijden.