Het Rabokantoor in Nuland blijft gesloten.
Volledig scherm
Het Rabokantoor in Nuland blijft gesloten. © Rabobank Oss-Bernheze

Rabobank heropent kantoren in Nuland en Nistelrode niet meer, ook servicebalie Berghem verdwijnt

OSS - De Rabobankfilialen in Nuland en Nistelrode worden op 1 juli definitief gesloten. De kantoren waren al dicht vanwege de coronacrisis en zullen niet meer openen, zo maakt de directie van de bank bekend. De woonwinkel van Rabobank die in Geffen achterbleef na sluiting van dat kantoor verhuist op dezelfde dag naar Berghem. Daar kunnen mensen alleen nog op afspraak terecht. 

De Rabobank schroeft de fysieke aanwezigheid in de dorpen verder terug, omdat er steeds minder gebruik wordt gemaakt van de balies. ,,Bankieren via mobiel en internet heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Als gevolg daarvan worden onze bankkantoren minder bezocht",  aldus Peter de Bruin, directievoorzitter van Rabobank Oss-Bernheze. Twee jaar geleden gingen daarom de kantoren in Nuland, Lith en Nistelrode in de verkoop. 

In Geffen werd het kantoor al eerder gesloten. Daar bleef alleen een ‘woonwinkel’ achter in De Florijn, zoals het bedrijfsverzamelgebouw dat er in de plaats kwam werd gedoopt. In deze woonwinkel konden mensen op afspraak met een hypotheekadviseur van de bank overleggen. Er werd weinig gebruik van gemaakt. De Rabobank denkt dat er in Berghem meer behoefte bestaat aan deze voorziening. Daar gaat de komst van de woonwinkel gepaard met het schrappen van de servicebalie voor gewone bankzaken. 

De geldautomaat in Geffen blijft nog wel gewoon. Het beheer ervan wordt echter overgenomen door Geldmaat. De naam Rabobank verdwijnt daarmee volledig uit het straatbeeld van  het dorp.