Ramkraak drogisterij Pour Vous in Heesch

Update VideoHEESCH - In het centrum van Heesch is vrijdagochtend een ramkraak gepleegd op drogisterij en parfumerie Pour Vous van der Doelen. De drie dieven hebben een nog onbekende hoeveelheid dure parfums uit de winkel meegenomen. 

De brutale diefstal is vastgelegd op beveiligingscamera's. Rond 5.00 uur in de ochtend werd de pui van de drogisterij aan 't Dorp in Heesch met een kleine auto geramd. Voor de winkel staat een rij fietsenrekken van staal, zogeheten nietjes, waardoor de inbrekers amper ruimte hadden om hun ramkraak te plegen. Uiteindelijk moesten ze een keer of tien schuin op de pui inrijden voordat het veiligheidsglas het begaf. 

Goed voorbereid 

Volgens de bedrijfsleidster van Pour Vous zijn de dieven hooguit een minuut binnen geweest. ,,Maar ze waren goed voorbereid. Ze hadden een paar afvalcontainers bij zich waarin ze heel snel alle producten van de plank veegden om die daarna weer in hun auto te kieperen", aldus de bedrijfsleidster. Vooral de dure parfums waren in trek, alles van Dior is bijvoorbeeld meegenomen. De containers lieten ze achter. 

Bewoners van een appartement boven de winkel zouden de daders hebben zien vluchten. De politie heeft nog in de omgeving gezocht, maar het is niet duidelijk of er verdachten zijn aangehouden. Hoe groot de buit is, is volgens de bedrijfsleidster nog niet te zeggen. Bij de inbraak zijn ook een aantal parfums gesneuveld. ,,Er is één geluk", zegt de bedrijfsleidster. ,,Moederdag komt eraan en ze hebben vooral herenluchtjes meegenomen.” Vrijdagochtend was de winkel al weer opgeruimd en open. Een bedrijf repareert de kapotte pui. 

Volledig scherm
De pui van de parfumerie wordt gerepareerd. Op de voorgrond de fietsenrekken waardoor de inbrekers met hun auto schuin op de pui mesten inrijden. © Hans van Alebeek

Primera

Het is al de derde ramkraak in Heesch dit jaar.  In februari werd modewinkel JR Fashion aan 't Dorp in Heesch door drie mannen compleet leeggeroofd. Zij gingen met dure merkkleding aan de haal. Op 1 april werd de gevel van de Primera aan de Schoonstraat in Heesch met een auto geramd, waarna er een ramkraak volgde. De drie daders werden al snel opgepakt. De ramkraak op Pour Vous van der Doelen lijkt op dezelfde wijze te zijn gepleegd.  

Volledig scherm
Ramkraak Pour Vous Heesch. © Foto Mallo / Gabor Heeres
Volledig scherm
Ramkraak Pour Vous in Heesch. © Foto Mallo / Gabor Heeres