Volledig scherm
Cultureel centrum De Pas in Heesch. © Maarten van den Hurk / BD

Rapport over De Pas blijft volledig vertrouwelijk

HEESCH - De politieke partijen in Bernheze hebben geen nieuwe, openbare informatie gekregen over De Pas in Heesch. Dit bemoeilijkt de discussie over onderzoeksgeld voor een nieuw gemeenschapshuis.

Oppositiepartij VVD voorziet alweer problemen, wethouder Rein van Moorselaar (SP) daarentegen zegt opgewekt vooruit te kijken. En Annemieke Boellaard, die als voorzitter van de commissie het debat in goede banen moet lijnen,  zegt diplomatiek dat ze in dit weekeinde nog eens goed wil nadenken over de juiste aanpak.

De politieke partijen van Bernheze proberen maandag nogmaals te adviseren over 55.000 euro extra onderzoeksgeld voor het nieuwe gemeenschapshuis van Heesch. Hun eerste poging mislukte afgelopen dinsdag volledig. De wethouder ontstak in woede toen de fracties weigerden in gesprek te gaan. Hun reden daarvoor was dat er nieuwe, nog amper verwerkte informatie zou zijn uit een vertrouwelijk rapport.

Geen openbare samenvatting

Enkele dagen later is dat rapport, een grondige doorlichting van het huidige dorpshuis De Pas, nog altijd volledig vertrouwelijk. Er komt geen openbare samenvatting, zo heeft Van Moorselaar bericht na overleg met de opsteller van het rapport. 

De wethouder: ,,Dat het financiële beeld van De Pas niet rooskleurig is, weet iedereen al. Daarover mag je gerust praten, maar niet over de mensen die erbij betrokken zijn en het bestuur.’’

De Pas moet samen met creatief centrum De Eijnderic en de bibliotheek de basis gaan vormen van een nieuw gemeenschapshuis in Heesch. Voor dit proces is extra advies nodig wat 55.000 euro kost.