Volledig scherm
PREMIUM
De Luciakerk en pastorie in Ravenstein.

Ravenstein eist overleg over Luciakerk en roept hulp van bisschop in

RAVENSTEIN - De inwoners van Ravenstein zijn het beu om op geen enkele manier betrokken te worden bij de toekomst van de Luciakerk en belendende pastorie in het hart van het stadje. In een brief aan de bisschop wordt de kerkleider verzocht om zich met de kwestie te bemoeien. Doel is om aan tafel te komen bij het parochiebestuur dat de boot al twee jaar afhoudt. 

,,Wij zoeken geen confrontatie, maar willen dat nu eindelijk eens de dialoog wordt gestart tussen parochiebestuur en de parochianen. We hebben goede hoop dat de bisschop in deze een duwtje in de goede richting zal geven", verklaart Kees Verhoeckx. Hij nam samen met Sjaak Peters en Henriëtte Renders het initiatief om de brief op te stellen. Sindsdien hebben tal van organisaties in het Ravensteinse hun handtekening gezet onder de oproep aan de bisschop. Dorpsraad, gilde, heemkundekring, KBO, twee kerkkoren, zorgcoöperatie en zelfs de locatieraad, de lokale poot van het parochiebestuur, steunen de actie. 

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.