Volledig scherm
PREMIUM
Werkfoto van het boek over de kelders van Ravenstein. © Theo Audenaerd

Ravensteinse kelders te kust en ook die van De Keur

RAVENSTEIN - 102 Ravensteinse kelders in een uniek fotoboek: al tien jaar lang zijn fotograaf Theo Audenaerd en kompaan Edward Aghina onderweg om hun project te voltooien. 'Er is nog wat geld nodig.'

Quote

In je eentje kun je zulke ruimtes niet fotograferen

Edward Aghina

De dummy gevuld met kleurrijke kelderfoto's verraadt veel, maar lang niet alles. Vanzelfsprekend is de fotograaf van dienst, door de lage gewelven vaak kromgebogen over z'n camera, niet zichtbaar. 

 1. Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss

  OSS - Op één van de actiedagen van de Operatie Alfa raakte ik vorige maand in gesprek met een Friese politie-agent die door zijn chefs naar Brabant was gestuurd om zijn collega’s te assisteren in de strijd tegen de criminele familie R. Het miezerde, de agent had zijn humeur aangepast aan het weer. Die ochtend was hij om zes uur vanuit Leeuwarden afgereisd naar Brabant. Het was al bijna twee uur, maar hoe laat hij weer terug zou mogen, wist hij nog niet.
 2. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
  PREMIUM
  Column

  Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

  Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!