Volledig scherm
PREMIUM
Vleeshandelaar Willy Selten bij de rechtbank in Den Bosch in 2015 met zijn advocaat Frank Peters © ANP Martijn Beekman

Rechtbank wil nieuwe getuigen horen in hoger beroep fraudezaak tegen vleeshandelaar Selten

updateDEN BOSCH/OSS -  Het gerechtshof in Den Bosch wil twee nieuwe getuigen horen in de zaak tegen de voormalige Osse vleeshandelaar Willy Selten. Die getuigen, klanten van het vleesverwerkend bedrijf, zijn aangevoerd door Seltens advocaat Frank van Gaal en zouden meer duidelijkheid kunnen geven over de vraag of er sprake is van valsheid in geschrifte. Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in hoger beroep vier jaar cel tegen oud-inwoner van Nistelrode geëist. 

De zitting is uitgesteld tot de getuigen zijn verhoord. In 2015 kreeg Selten 2,5 jaar opgelegd voor valsheid in geschrifte, omdat hij paardenvlees vermengd had met rundvlees zonder het te vermelden op het etiket. Destijds eiste het OM vijf jaar celstraf, maar daar is zij nu milder in. ,,Zijn reputatie is naar de maan, zijn zaak failliet, hij heeft een overval meegemaakt en er staat voor miljoenen aan schuld uit. En dan is er het tijdsverloop. Selten heeft vier jaar moeten wachten op de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep”, stelt advocaat-generaal M. de Vries namens het OM.

  1. Zelfportrettenspecialist Marinus van Nistelrooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    Zelfpor­tret­ten­spe­ci­a­list Marinus van Nistel­rooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    LITH/GEFFEN - Tijdens een drukbezochte expositieopening trakteerde geboren Geffenaar én oud-Lithenaar Marinus van Nistelrooij zijn gasten zaterdagmiddag op ouderwets vertolkte riffjes van de Stones-hit 'Painted Black'. En natuurlijk deed de kunstenaar en oud-muzikant dat in Het Hofke van Chantraine te Oud-Turnhout op een gitaar met een kleurrijk zelfportret op de achterkant.