Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens een voorgaande editie waren er in Geffen naast een ganzenhoeder ook alpacas en zwijntjes aan de wandel tijdens Effe noar Geffe. © Peter van Huijkelom/BD

Rechter spreekt Hedelnaar vrij van mishandeling zus tijdens Effe noar Geffe

DEN BOSCH/GEFFEN - Een 37-jarige Hedelnaar is door de rechtbank vrijgesproken van mishandeling van zijn zus, afgelopen najaar tijdens evenement Effe noar Geffe. Volgens de rechter was niet duidelijk of de man überhaupt bij het incident betrokken was.

,,Ons gezin had het ontzettend naar onze zin gehad in Geffen", vertelde de verdachte Hedelnaar aan politierechter E. Boersma. Totdat hij op de bewuste 2 september ter hoogte van café het Boetje in de Dorpsstraat een ‘hele oproer’ rond zijn zus zag.

 1. Zuinigheid troef voor racers: op één liter diesel van Oss naar Osnabrück
  PREMIUM

  Zuinigheid troef voor racers: op één liter diesel van Oss naar Osnabrück

  Circuitpark Berghem voelt deze dagen aan als de filmset voor Cars. In de paddock naast de kartbaan staan tientallen autootjes die moeiteloos mee kunnen in een nieuw deel van de filmreeks. Van een rood, rond en klassiek racemodel tot een soort snelle kajak op wielen. Om elk voertuig hangen groepjes scholieren en studenten uit heel Europa. Ze sleutelen, programmeren en finetunen erop los. Alles om ervoor te zorgen dat het autootje in kwestie zo lang mogelijk kan rijden op zo min mogelijk elektriciteit of brandstof.
 2. Oude Unox-winkel niet beschikbaar als onderkomen Osse modelbouwvereniging De Wissel

  Oude Unox-win­kel niet beschik­baar als onderkomen Osse modelbouw­ver­e­ni­ging De Wissel

  OSS - Modelbouwvereniging De Wissel hoeft niet te rekenen op het voormalige Unox-fabriekswinkeltje aan de Gasstraat in Oss als nieuw onderkomen. Volgens voorzitter Jan van Berkensteijn van de Wissel heeft hij dat van eigenaar Zwanenberg Food Group te horen gekregen. ,,Heel, heel, heel jammer", reageert hij. ,,Voor ons zou het een erg mooie locatie zijn geweest. Het pandje is tenslotte een gemeentelijk monument.”