Volledig scherm
PREMIUM
Als deze T-kruising verandert in een rotonde, moeten twee grote eiken weg. De wandelaar loopt juist onder één van de twee. © Maarten van den Hurk / BD

Redder Vughtse beuk gaat voor kap monumentale eiken Heesch liggen

HEESCH - De Bomenstichting stapt naar de rechter om de kap van twee monumentale eiken in Heesch te voorkomen. Spreekbuis is Helmus Boons, vorig jaar één van de redders van de veelbesproken Maurickbeuk in Vught.

De nieuwe bezwaarronde tegen de eikenkap veroorzaakt op zijn minst vertraging van de al gestarte reconstructie van de Graafsebaan in Heesch. De uitvalsweg van het dorp ligt nu open tot aan de Elzenseloop. De aanleg van de rotonde daar, plus vernieuwing van het laatste stukje weg tot aan de komgrens, had de gemeente direct na de zomervakantie willen laten volgen. 

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.