Volledig scherm
De reddingsbrigade van Veghel op de achtergrond bij de Veghelse havendagen van eerder. © Peter van Huijkelom

Reddingsbrigade Veghel en Uden is gered

VEGHEL/UDEN - De Reddingsbrigade van Veghel en Uden is financieel gered door de gemeenten Meierijstad en Uden. Deze twee gemeenten stemden in met een structurele subsidie van 9.500 euro per jaar voor het lidmaatschap van de Nationale Reddingsvloot. 

Beide gemeenten spraken een verdeelsleutel af, Meierijstad betaalt twee derde (6.333 euro) en Uden een derde (3.167 euro).  Het ministerie van Justitie en Veiligheid is per 1 januari van dit jaar gestopt met de bekostiging van de Nationale Reddingsvloot. De Veiligheidsregio Brabant-Noord nam de bekostiging niet over. 

Door lid te zijn van de Nationale Reddingsvloot hoeft de brigade niet zelf een boot te onderhouden en opleidingen, trainingen en oefeningen onder eigen verantwoordelijkheid te organiseren. De gemeente wil het lidmaatschap van 9.500 euro voor de brigade betalen.

Daarom diende de Reddingsbrigade Veghel en Uden vorig jaar een verzoek in bij de gemeenten Meierijstad en Uden. Dit wordt nu dus ingewilligd. 

De Reddingsbrigade in Oss werd eerder ook al uit de problemen geholpen door de gemeente Oss. 

De brigades uit Veghel en Uden gebruiken de reddingsboot onder meer bij evenementen als Hemelrijk in Volkel of de intocht van sinterklaas. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement