Volledig scherm
De drukte bij de start van een eerdere Santa Run in Oss. © Van Assendelft

René Peters lost startschot voor zesde Santa Run in hartje Oss

OSS - In het Osse centrum struikel je op zaterdag 14 december weer over de kerstmannen en -vrouwen. Tijdens de zesde editie van de Rotary Santa Run halen honderden deelnemers verkleed en al geld op voor het goede doel. Het startschot wordt gelost door Kamerlid René Peters.

Bij de Santa Run draait het niet om de snelste tijd, maar om de gezelligheid en de goede doelen. Deelnemers mogen zelf kiezen of ze lopen voor het Verdihuis, de Kunstfabriek of de stichting Zorgenloos. Deelname kost 10 euro, inclusief een eigen kerstpak. 

De kerstmannen en -vrouwen worden die zaterdag rond 13.50 uur bij de Binnenstad verwacht, naast de Groene Engel. De warming-up begint tien minuutjes later. Om 14.30 lost Peters het startschot. Aan het eind van het parcours van zo'n twee kilometer liggen een medaille, hapje en drankje klaar. 

Bij de eerdere edities deden steeds ruim vijfhonderd mensen mee. 

 1. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 2. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.