De jeugdige sportman van het jaar Robin van den Hogen krijgt de trofee uit handen van wethouder Rien Wijdeven.
Volledig scherm
De jeugdige sportman van het jaar Robin van den Hogen krijgt de trofee uit handen van wethouder Rien Wijdeven. © Thomas Segers/Van Assendelft

Robin van den Hogen, Lut Oltmans en Altior C1 gekozen tot sporters van het jaar in Bernheze

BERNHEZE -  Robin van den Hogen, Lut Oltmans en korfbalteam Altior C1 zijn uitgeroepen tot sportman, sportvrouw en sportploeg jeugd van Bernheze. De sporters werden in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse kampioenenhuldiging van de  gemeente Bernheze. 

Van den Hogen (18) uit Heesch is afgelopen seizoen drievoudig Nederlands kampioen geworden in de categorieën luchtgeweer staand junioren A heren, luchtgeweer drie-houdingen junioren A heren en luchtgeweer liggend junioren A heren. Waarvan de laatste twee met een nieuw Nederlands record. Hij zet zich ook in voor de jongere jeugd, bijvoorbeeld met Sjors Sportief.

De sportvrouw van het jaar, Lut Oltmans (12 ) uit Heesch voltigeert in het nationale juniorenteam voltige. Ze is met haar team, bestaande uit 6 meisjes onder de 18 jaar, Nederlands Kampioen voltige junioren geworden in Ermelo. Met haar team is ze ook uitgezonden naar het WK Voltige junioren 2019, waar ze een zevende plaats hebben gehaald. Lut is op haar vierde begonnen met voltige. Toen ze 9 jaar was is ze geselecteerd voor het nationale junioren team. Lut Olmtmans geeft onder meer voltige-demonstraties en ze is hulptrainer bij de landelijke Trainingsdag van de nationale voltigevereniging van de KNHS in Ermelo.

De korfbalsters van Altior C1 uit Heeswijk-Dinther werden uitgeroepen tot sportteam van het jaar. Als zaalkampioen mochten ze meedoen aan het Nederlands kampioenschap waar ze de Nederlandse titel wisten binnen te halen.