Volledig scherm
Roger Lips maakt bezwaar tegen het besluit van de rechter-commissaris om hem geen berichten in Dubai te bezorgen. Zijn beroep dient dinsdag voor de rchtbank in Den Bosch. © Erik van der Burgt/Hollandse Hoogte

Roger Lips voert strijd tegen rechtbank op

DEN BOSCH - Zelf is hij er hoogstwaarschijnlijk niet bij, maar Roger Lips - de naar Dubai uitgeweken Udense vastgoedmagnaat - staat dinsdag centraal in een rechtszaak. In deze zaak eist Lips het terugdraaien van het besluit om hem geen brieven en beschikkingen in Dubai te sturen.

Rechter-commissaris De Vries heeft Roger Lips vorige maand laten weten dat Lips alleen in persoon de schriftelijke stukken kan ophalen. Dit omdat Lips, aldus de rechtbank, zonder toestemming naar het buitenland is vertrokken en daarmee in strijd handelt met de faillissementswet. De rechter-commissaris wil deze handelswijze van Lips niet langer faciliteren.

Inbreuk

Lips laat bij monde van zijn advocaat weten dat dit besluit grote inbreuk maakt op zijn (proces)rechten. Ze wijzen er op dat Lips sinds 2007 in het buitenland woont, eerst in Zwitserland en nu in Dubai. En daar hij heeft op verschillende adressen met grote regelmaat en destijds zonder enig bezwaar berichten van de rechtbank ontvangen.

Volgens hen wordt Lips door deze opstelling opzettelijk verstoken van informatie. Ze noemen de gang van zaken ook ‘disproportioneel’. Het versturen van een fax of e-mail naar Dubai, levert geen enkele extra belasting voor de rechtbank op, aldus Lips en zijn advocaat.