Volledig scherm
Rotonde 't Kruispunt in Heesch. © Van Assendelft Fotografie

Rotonde Heesch: ‘Laatste aanpassing heeft zicht alleen maar slechter gemaakt’

HEESCH - Rotonde 't Kruispunt blijft de gemoederen bezighouden in Heesch nadat exact een week gelezen een fietser werd aangereden door een automobilist. Dorpsbewoner Bert Wijnen laat in een lezersbrief ook zijn licht schijnen over de rotonde.

Ondanks alle veiligheidsmaatregelen die de gemeente Bernheze de afgelopen jaren heeft getroffen, blijft rotonde ’t Kruispunt in Heesch een gevaarlijk verkeersknooppunt. Door de laatste aanpassing, het verleggen van de fietsstraat, is het zicht voor mij als automobilist nóg slechter dan voorheen. Om de fietsers uit de richting Oss over de fietsstraat te zien aankomen, moet ik nu nog verder achterom kijken dan eerst. Was het niet verstandiger geweest om het fietspad vijftien meter eerder af te laten buigen? 

Quote

Om de fietsers uit de richting Oss over de fiets­straat te zien aankomen, moet ik nu nog verder achterom kijken dan eerst

Voor een soortgelijke kruising van de provinciale weg Den Bosch/Schijndel met de weg Den Dungen/Sint-Michielsgestel werd gekozen voor een duurzamer en veiliger oplossing, namelijk het fietspad onder de rotonde door. Eerlijk is eerlijk: dit kost wel een paar centen. Zouden we het geld voor de geplande omstreden rotonde op de Graafsebaan niet beter kunnen besteden aan een veiliger rotonde ’t Kruispunt?

Bert Wijnen
Heesch