Volledig scherm
Geffen krijgt een nieuw evenement: Ameezing. © Rottenrijk/WIK

Rottenrijk lanceert nieuwe prins tijdens Ameezing met fanfare WIK

GEFFEN - Bij de Geffense fanfare WIK trekken ze er hard aan om twintig onvervalste carnavalskrakers onder de knie te krijgen. Want carnavalsstichting Rottenrijk zet samen met WIK het evenement Ameezing op poten. Twee vliegen in een klap: ook wordt de nieuwe prins onthuld. 

Op zaterdag 9 november vindt het festijn plaats in De Gouden Leeuw, met medewerking van de Geffense horeca-ondernemer Boet van Dijk. ,,Vorig jaar hadden we veel succes met Maestro”,  vertelt Sonja van den Heuvel van WIK. ,,Nu zochten we iets nieuws. Samen met Rottenrijk brainstormend bedachten we een meezingavond. Zo kunnen we WIK van een andere kant laten zien en krijgt de nieuwe prins een warm bad.”

WIK speelt twee keer veertig minuten; halverwege komt de nieuwe prijs van Rottenrijk voor het voetlicht. John van den Heuvel presenteert de avond. Uit Tilburg komt voorzanger Peter Loree over met ervaring, die de boel op sleeptouw neemt. ,,Hij moet iedereen van de kruk af krijgen. Het evenement moet een heerlijke mix zijn van carnaval, dansen, hossen en meezingen”, meldt Sonja van den Heuvel.

Ook zijn er gastoptredens. Onder anderen van Miranda Verstegen, de winnaar van Maestro. Zij gaat weer ‘op de bok’ staan. Ook komen de Toapen en de Gangmakers zingen.

De Gouden Leeuw gaat op 9 november om 20 uur open. De toegang is gratis.