Wandelen met 1.5 meter afstand.
Volledig scherm
Wandelen met 1.5 meter afstand. © Kako Oss.

Routes avondvierdaagse Oss online beschikbaar voor wandelaars

OSS - Geen avondvierdaagse in Oss dit jaar, maar wandelaars kunnen toch op pad. Het Kako, kindervakantiewerk Oss dat de avondvierdaagse organiseert, stelt een aantal (oude) routes beschikbaar op internet. Zo kan iedereen zijn eigen vierdaagse lopen. 

De wandelvierdaagse in Oss zou  eigenlijk maandag 25 mei van start gaan.  Omdat dat dit jaar niet kan, zijn op de website van het KAKO routes beschikbaar in pdf formaat. Alle bekende afstanden zijn er in vier varianten; 5, 10, 15 en 25 kilometer. De routes zijn niet gecontroleerd en stammen uit 2011, dus mogelijk zitten er foutjes in.Maar met de moderne telefoontechnieken kan iedereen zijn weg naar huis wel vinden, meent Kako. 

Zelf maken

De organisatie staat natuurlijk niet klaar met de bekende aanmaaklimonade, daarvoor moeten de wandelaars zelf zorgen. Samba Band Dale Caña is ook niet van de partij, want jammer genoeg; geen feestelijke intocht. En wie na zijn of haar sportieve prestatie als herinnering een medaille wil,  zal er zelf een moeten maken. Kako waarschuwt dat wandelaars wel de corona-maatregelen in acht moeten nemen.