Volledig scherm
© BSR/SOCCRATES

Ruud van Nistelrooij doneert 6.000 pakketten aan Brabantse voedselbanken

OSS/DEN BOSCH/EINDHOVEN - Ruud van Nistelrooij steunt de voedselbanken in Oss, Den Bosch en Eindhoven met een forse donatie. De oud-spits van onder meer PSV, Manchester United en oranje schenkt de drie locaties elk 15.000 euro. Daarvan kunnen in totaal wel 6.000 voedselpakketten worden samengesteld. 

De voedselbanken kampen op dit moment met grote tekorten. Dat komt vooral door het hamstergedrag aan het begin van de coronacrisis. Supermarkten houden daardoor amper levensmiddelen over om aan de voedselbanken te schenken. Zelfs nu er minder gehamsterd wordt, voelen de voedselbanken dat. 

,,Dit bedrag is heel erg welkom", zegt Henk Snijders, bestuurslid van de voedselbank in Oss. ,,Want de voorraad is aan het opdrogen.” Het is de eerste keer dat de voormalig spits uit Geffen zo royaal doneert aan de voedselbank, voor zover Snijders weet. ,,Maar dit is een hele fijne eerste keer.”

Enorme tekorten

Gezinnen die gebruikmaken van de voedselbank mogen eens per week een pakket komen ophalen. Daarmee kunnen ze doorgaans vier tot vijf dagen vooruit. ,,Voedselbanken hebben enorme tekorten aan voedsel door de coronacrisis", schrijft de spits op Twitter. ,,Ik doneer, jij ook?”

  1. Trampolinespringer Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwongen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    Trampoline­sprin­ger Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwon­gen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    OSS - Het is een gek gezicht: op het plein tussen de Maasporthal en de sporthal van sportvereniging Flik Flak in Den Bosch springen trampolines in het oog. Zo'n vijf tot zes meter boven de trampolines maakt Ossenaar Milco Abrahams zijn salto's en schroeven in de buitenlucht. ,,Het is niet ideaal, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat kan doen", zegt het 19-jarige talent, dat in december nog deelnam aan het WK in Tokio.