Volledig scherm
--- © ---

Schaijk en Reek vieren samen 75 jaar vrijheid

Bevrijding 75 jaarREEK/SCHAIJK - Schaijk en Reek slaan de handen ineen om 75 jaar vrijheid te vieren. Komend weekeinde geven de gecombineerde muziekverenigingen twee concerten. Op donderdag 19 september staat een verbroederingsfeest op het programma.

Leden van de muziekverenigingen Semper Crescendo (Reek) en Concordia (Schaijk) vormen een speciaal orkest.  Dat geeft twee concerten ter ere van de bevrijding: zaterdagavond 14 september om 20.00 uur in het Wapen van Reek en zondagmiddag 15 september 13.30 uur in de Phoenix. Onder de titel Market Garden klinkt uiteraard ook muziek uit de oorlogs- en bevrijdingstijd. 

Donderdag 19 september is de dag dat Schaijk en Reek bevrijd werden. De avond begint met een kranslegging bij het vredesmonument in Schaijk op het kerkplein om 19.00 uur. Op het plein voor de Phoenix barst om 19.45 uur een feestje los met veel muziek. Daar zorgen de lokale dj's Mr. Marvin en Che Crozz plus de lokale koren Toontje Lager en Tiona voor. Het moet een feest worden voor jong en oud, dat in het teken van verbroedering staat. Uiteraard wordt gezorgd voor een gezellige inrichting van het plein, en voor hapjes en drankjes. 

Deze dag begint in dorpshuis de Phoenix met een ontbijt voor ouderen die de oorlog hebben meegemaakt en kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen van Schaijk en Reek. De ouderen vertellen hun verhalen.

In De Komme heeft Heemkundekring Schaijk-Reek een speciale tentoonstelling ingericht over de oorlog en bevrijding. Te bezoeken op dinsdag 17 september en woensdag 18 september, van 14 tot 21 uur open.