Volledig scherm
De Osse VDG rukte zaterdag uit om de Schaijkenaren een hart onder de riem te steken. De actie oogstte de nodige kritiek in de Landerdse raad. © BD / Peter van Huijkelom

Schaijk zoekt het hogerop in verzet tegen fusie Uden-Landerd

LANDERD - Vanuit Schaijk gaat een protest tegen de beoogde fusie van Landerd met Uden klinken bij de provincie, Tweede Kamer en ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat kondigde Schaijkenaar Piet Geurts van Kessel aan.

In een emotioneel betoog betichtte hij  donderdagavond de Landerdse coalitie van machtsmisbruik en minachting van de bevolking.  ,,Wij willen gehoord worden en niet gedeporteerd naar Uden. Zo voelen wij dat‘’, sprak Geurts van Kessel. ,,Wij pikken het niet langer.‘’

Hij kondigde aan hogere overheden dringend te verzoeken de coalitie tot de orde te roepen en het herindelingsproces over te doen volgens de wettelijke richtlijnen. In zijn ogen ontbreekt nu het vereiste draagvlak bij de bevolking.

Effect hadden de woorden van de  rasechte Schaijkenaar niet. Donderdagavond zette de Landerdse gemeenteraad de eerste serieuze stap richting herindeling met Uden. Alleen DS97 stemde tegen.