Volledig scherm
PREMIUM
Het parochiecentrum in Schaijk. © Google Streetview

Schaijks parochiecentrum keert terug in de pastorie

SCHAIJK - Het weelderig met klimop begroeide parochiecentrum aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk staat te huur.  Eind januari verkast de parochie naar de pastorie, die nu nog in wit plastic is ingepakt, een steenworp verderop.

Het pand deed na de bouw in 1992 dienst als Accountantskantoor Faassen. Acht jaar geleden ging de parochie het pand huren van eigenaar Gerard Faassen. ,,De administratie van alle kerken in de parochie Johannes de Doper is erin ondergebracht. De werkgroepen vergaderen er en er zijn regelmatig lezingen en films‘’, licht Harrie Boot,  vastgoedman van de parochie toe.

  1. Stint keert niet meer terug in Osse straatbeeld
    PREMIUM

    Stint keert niet meer terug in Osse straat­beeld

    OSS - Dat er in Oss nog ooit een Stint de weg op zal gaan, is zeer onwaarschijnlijk. De grootste kinderopvangorganisatie AVEM - met 36 vestigingen in de gemeente Oss - doet de elektrische bolderkar voorgoed in de ban. ,,De Stint is na het ongeval vorig jaar zo onlosmakelijk verbonden aan zoveel persoonlijk leed in Oss, dat wij vinden dat het hier niet meer in het straatbeeld past‘’, stelt interim-directeur Sabine Jansen van AVEM.