Volledig scherm
© Thinkstock

Schapen van Maasdijk wegens erosiegevaar

OSS/DEN BOSCH - Waterschap Aa en Maas heeft pachters van dijkweides langs de Maas de opdracht gegeven om de schapen van de dijken te halen.

Vanwege de aanhoudende droogte komen er kale, droge plekken op de dijken tevoorschijn. En dat kan gevaarlijk zijn. Als het gras niet tijdig aangroeit voor het najaar kan dat erosie veroorzaken aan de waterkering.

Uit inspecties van waterschap Aa en Maas blijkt dat de kale, verdoderde plekken vooral plaatsen zijn waar schapen langere tijd op hetzelfde perceel grazen. De schapen worden gewoonlijk ingezet als 'mini-grasmaaiers'.

Om verdere beschadiging te voorkomen, heeft het waterschap besloten dat de pachters hun schapen tijdelijk van de dijk moeten halen.

Brief

Vorige week heeft het waterschap al een aantal pachters gesproken over de maatregel. Deze week ontvangen alle pachters een brief over het besluit.

Het is de bedoeling dat de schapen voor vrijdag van de Maasdijk zijn verwijderd. Zodra het gras voldoende is hersteld, mogen de schapen terug. Ook hierover zal het waterschap de pachters vooraf informeren.

  1. Van UDI’19-aanvaller naar assistent van Ruud van Nistelrooy bij PSV
    PREMIUM
    Sport in de regio

    Van UDI’19-aanvaller naar assistent van Ruud van Nistelrooy bij PSV

    UDEN - Jarenlang combineerde Tim Wolf zijn baan als jeugdtrainer bij PSV met het voetballen in het eerste elftal van UDI'19. Maar afgelopen zomer besloot de 31-jarige aanvaller na dertien jaar een punt te zetten achter zijn carrière bij de Udense hoofdklasser. Als assistent-coach van oud-topspits Ruud van Nistelrooy bij PSV onder 19 jaar (het oudste jeugdteam) gaat hij zich vanaf dit seizoen volledig richten op zijn trainerscarrière.