Volledig scherm
PREMIUM
Het spoor in Oss is hetzelfde, maar toch voor altijd veranderd. Het verdriet om het ongeluk met de Stint ligt nog pal onder de oppervlakte. © Van Assendelft

Schijn bedriegt op en rond Osse rampplek, jaar na spoordrama

OSS - Een jaar na het verschrikkelijke ongeluk op de spoorwegovergang bij station Oss West lijkt alles er weer normaal. Lijkt. Want in de hoofden van de passagiers en omwonenden spookt het drama nog nadrukkelijk rond.

Piep, piep, piep. De incheckpaaltjes bij station Oss-West piepen deze donderdagochtend bijna onophoudelijk. Het is spitsuur op het kleine station. Iedereen beweegt zich zwijgend richting school of werk. Alleen een tweetal jongens parkeert zijn fiets luid pratend. ,,Ik denk steeds dat het vrijdag is.” ,,Was het maar vrijdag”, reageert de ander.

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!