Volledig scherm
Daan Hoefs © Facebook (met akkoord van familie)

Schijndelaar Mark van S. vraagt (weer) tevergeefs cel uit te mogen na doodschieten Erpenaar Daan Hoefs

DEN BOSCH - Schijndelaar Mark van S. (30), die sinds ruim een jaar is opgesloten voor het doodschieten van Erpenaar Daan Hoefs (26), moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank vrijdagochtend besloten. Tijdens de zitting met enkele nabestaanden van het slachtoffer op de publieke tribune, vroeg advocaat Tony Boersma tevergeefs of Van S. het Huis van Bewaring in Grave mag verlaten.  

Volgens de advocaat zal de verdachte worden vrijgesproken en is het (daarom) niet nodig om langer opgesloten te zitten in afwachting van de rechtszaak die is gepland op 3 en 4 oktober. Net als bij eerdere pro forma zittingen verzette de officier van justitie zich er tegen dat de Schijndelaar naar huis zou mogen. Zij vond dat de advocaat geen enkele onderbouwing had van zijn verzoek.

Noodsituatie

De verdachte die lang geleden verklaarde Daan Hoefs te hebben gedood in een noodsituatie,  zei evenmin waarom hij de zaak buiten de cel wil afwachten. Hij bood aan om zich aan alle voorwaarden te houden. Maar na een korte schorsing van de zaak zei de voorzitter van de rechtbank dat de man wordt verdacht van een ‘ernstig delict’ en er ‘onvoldoende klemmende redenen’ zijn om hem voorlopig buiten de cel te laten. 

Begin dit jaar vroeg Van S. al tevergeefs om de cel te mogen verlaten. Hij was bereid om een borgsom van 10.000 euro te betalen, een enkelband te dragen en zijn paspoort in te leveren.