Jan van Breda voorziet alle houtwerk van de Berghemse kerk op grote hoogte van een nieuwe lik verf.
Volledig scherm
Jan van Breda voorziet alle houtwerk van de Berghemse kerk op grote hoogte van een nieuwe lik verf. © Van Assendelft

Schilderklus op hoogte in Berghem

BERGHEM - 25 meter hoog, 50 meter hoog of 70 meter hoog. Jan van Breda van Hendriks SGR heeft er geen moeite mee om zijn werk deze weken uit te voeren vanuit een hijsbak, bungelend aan de mast van een telescoopkraan. Het onderhoud aan de Berghemse Willibrorduskerk vergt een schilder zonder hoogtevrees. 

Projectleider Maarten Aarts is er blij mee. ,,Van de tachtig schilders die we bij Hendriks SGR hebben rondlopen zijn er misschien twee die dit een leuke klus vinden. Jan werkte een paar weken ook al op hoogte bij de Sibeliusflat in Oss. Toen heb ik 'm meteen gevraagd voor dit werk.”  

De Willibrorduskerk heeft een flink aantal kleine dakkapellen met houten sponningen en luiken. Die worden allemaal voorzien van een nieuwe grond- en laklaag. De luiken zitten ook op de torenspits. De hoogste op zeventig meter hoogte.  

  1. Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrakkers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrak­kers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    ERP - Hoewel het coronavirus ook De Korfrakkers volledig tot stilstand heeft gebracht, had de korfbalvereniging uit Erp afgelopen week toch goed nieuws te melden. Na twee jaar afwezigheid keert trainer Jacques Kop Jansen komend seizoen terug bij de club waarmee hij van 2013 tot 2018 een keer Nederland kampioen op het veld werd en vier nationale titels in de zaal veroverde. ,,Ik wil weer gaan kneden en bouwen aan een nieuw team”, zegt hij.