Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Scooterrijder (15) rijdt zonder rijbewijs, met valse kentekenplaat en met drugs op zak door Oss

OSS - Een 15-jarige Ossenaar is zaterdagnacht aangehouden. De jongen reed onder andere zonder rijbewijs door Oss.

De politie trof een scooter aan op het Fratershof, waarvan het kenteken niet overeen kwam met het voertuig. Na kort gepost te hebben verscheen de 15-jarige Ossenaar en wilde hij wegrijden met de scooter. 

De politie heeft de jongen aangehouden. Hij reed zonder rijbewijs, de brommer had valse kentekenplaten en er stond een wacht op keuring-melding op de bromfiets. Ook bleek de scooter niet verzekerd te zijn en had deze een te hoge constructiesnelheid.

De bestuurder krijgt 3 processen verbaal en nog een aanvullende straf van justitie. De gram ketamine die de 15-jarige op zak had is in beslag genomen.

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.